2018. február 17., szombat

Carbonara pappardelle

Igen, ez a Carbonara spagetti, csak az egyik kedvenc tésztámmal készült. A pappardelle tulajdonképp széles metélt, de azért annál jóval szélesebb. És nem nagyon értem, miért olyan körülményes hozzájutni... A másik kedvenc tésztám az a fusilli- de ezt már említettem itt egy párszor. :) Aztán persze a spagetti és nagyjából itt ki is fújt nálam. Amit csak lehet, ezekből a tésztákból készítek.. :) Szóval, vissza a mai Carbonara-ra. Jó barátnőm és egyik kedvenc bloggerem Illéskrisz. Krisztike nem félt megvalósítani az álmát és készített egy meseszép szakácskönyvet... Szinte az elsők között szaladtam hozzá, hogy kaphassak belőle. Nagy becsben tartom nem csak azért, mert csodaszép és hibátlan receptekkel van tele, hanem mert Kriszti egyfajta példakép számomra és sokkal több elismerés, mint irigykedés van bennem! :)



Nos, látjátok, Kriszti is spagettivel csinálta. Viszont higgyétek el, a pappardelle ugyanolyan jó választás! :)

 A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük. Egy nagy serpenyőben ropogósra pirítunk 25 dkg kockázott bacont. 4 tojást és 2 tojássárgáját egy tálkában elkeverünk 10 dkg reszelt parmezánnal. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük és azonnal a megsült baconra öntjük. Ráöntjük a sajtos tojást, jól összeforgatjuk és már csak pár percre tesszük vissza a tűzre. Őrölt borssal meghintjük és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése