2
ek forró olajon pirosra sütünk egy nagy, elfelezett csirkemellet. Félre
tesszük. 8 szelet felkockázott bacont ropogósra sütünk. Beleszórunk 2 gerezd
apróra vágott fokhagymát, kicsit összesütjük. 4 apróra vágott zöld chilit adunk
hozzá, ezzel is átsütjük. Felengedjük 700 ml főzőtejszínnel és sűrűre főzzük.
Sózzuk, borsozzuk. Amikor már besűrűsödött, beleszórunk 2 ½ csésze reszelt
vörös cheddart, majd az apróra vágott csirkét is belekeverjük. Ropogósra sült
hasáb burgonyára öntjük az egészet és a tetejét megszórjuk karikákra vágott
újhagymával.
Eztuán egy nagyon finom édességet kínáltam, amit elneveztem "Nevenincs süteménynek", mivel ez most a saját kút főmből készült. De a fiam ennek is nagyon örült, azt mondta, ma gyereknapot adtam neki :)))
Készült egy sima piskóta (életemben nem sikerült még soha magas piskótát sütnöm, erre most... amikor pont nem kellett volna ilyen magas legyen!). Erre került egy réteg Krokant praliné (ezt így lehet kapni készen. Finom, ropogós töltelék, bonbonokba is nagyon finom. Viszont elég gyorsan fel kell használni, mert a hosszú állásban hajlamos megavasodni) A krokant rétegra párizsi krém került, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval vontam be. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése