2018. február 18., vasárnap

"Dubarry" palacsinta

Vagy valami hasonló. Mindenesetre sikere volt! :) És utána csokis-kókuszos kocka volt. :)

 15 dkg lisztet, 2 dl tejet, 1 ek olajat, 2 tojást és 1,5 dl szódavizet csomómentesre keverünk robotgéppel, majd a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintát sütünk.
Egy egész csirkemell filét apróra kockázunk, sózzuk, borsozzuk és 2 ek olajon pirosra sütjük. 5 dkg vajon 5 ek liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 5 dl tejjel. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük. Egy kisebb fej karfiolt rózsáira szedünk és sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
Megkenjük a palacsintát a szósszal, megszórjuk sajttal, teszünk rá a karfiolból, újra megszórjuk reszelt sajttal, majd négybe hajtjuk (nekem csak félbe sikerült). Kiolajozott hőálló tálba sorakoztatjuk őket. Tetejére öntjük a maradék besamelt és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad.


Ennek a kókuszos sütinek a tölteléke sűrített tejből és kókuszból van, a teteje pedig étcsokoládéból és mogyoróvajból. Nem túl édes, épp ezért nálunk nagyon szerették. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése