Erzsike a férjem jobb keze volt az OTSH-ban és azt hiszem nagyon kedvelték egymást. :) Erzsike gyakran vitt a férjemnek finom süteményeket. Egyszer kóstolta ezt a süteményt, másnak már nem is maradt! :) A receptet persze azonnal elkértem. Azóta is a kedvencek között van. :)
A
tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 1/2 cs sütőpor,
1/2 cs szalalkáli
Ezt
összegyúrjuk (én most kicsi lisztet még tettem hozzá, de elég nagyok voltak a
tojások). 3 lapot sütünk belőle. Ezzel kínlódom a mai napig is a legtöbbet. Úgy
csinálom, hogy tepsi méretűre vágok egy sütőpapírt és kézi nyújtóval arra
nyújtom a tésztát. Nem túl könnyű, de meg lehet tanulni.:) És a második laphoz
ugyanezt a papírt használom, mert még melegen lehúzom a tésztáról. A megsült
tésztát egy rácson, vagy tálcán hagyom addig, amíg a többi is megsül. A
harmadik lapot már nem a papíron szoktam sütni, hanem közvetlenül a tepsiben.
Az én tepsim mérete kb. 20x30 cm.
Krém:
25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 50 dkg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja, 2 cs
vaníliás cukor.
Ezeket
nagyon habosra kikeverjük és megtöltjük a lapokat. A felső lapra nem kenünk
belőle. Egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Kockákra vágjuk és
porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése