2018. február 4., vasárnap

Erzsike túrósa kicsit felturbózva

Sokan ismerhetitek már Erzsike túrósát. :) És sokan meg is sütöttétek már, a visszajelzések alapján nagy sikert aratott mindenhol! :) Györgyusz barátnőmtől loptam az ötletet, így a töltelékbe csempésztem kevés gránátalma magot is. Hát, a szeletelés még mindig nem az erősségem! :)
Erzsike a férjem jobb keze volt az OTSH-ban és azt hiszem nagyon kedvelték egymást. :) Erzsike gyakran vitt a férjemnek finom süteményeket. Egyszer kóstolta ezt a süteményt, másnak már nem is maradt! :) A receptet persze azonnal elkértem. Azóta is a kedvencek között van. :)


A tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 1/2 cs sütőpor, 1/2 cs szalalkáli

Ezt összegyúrjuk (én most kicsi lisztet még tettem hozzá, de elég nagyok voltak a tojások). 3 lapot sütünk belőle. Ezzel kínlódom a mai napig is a legtöbbet. Úgy csinálom, hogy tepsi méretűre vágok egy sütőpapírt és kézi nyújtóval arra nyújtom a tésztát. Nem túl könnyű, de meg lehet tanulni.:) És a második laphoz ugyanezt a papírt használom, mert még melegen lehúzom a tésztáról. A megsült tésztát egy rácson, vagy tálcán hagyom addig, amíg a többi is megsül. A harmadik lapot már nem a papíron szoktam sütni, hanem közvetlenül a tepsiben. Az én tepsim mérete kb. 20x30 cm.


Krém: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 50 dkg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja, 2 cs vaníliás cukor.

Ezeket nagyon habosra kikeverjük és megtöltjük a lapokat. A felső lapra nem kenünk belőle. Egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Kockákra vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése