Györgyusz barátnőm főzte meg eredetileg ezt a nagyon tavaszias (legalább is a színeit illetően) ételt. Mivel pont ezen a héten vannak olasz napok az egyik áruházláncnál, gyorsan be is spájzoltam ebből a tésztából. Bár nekem a fusilli a kedvencem, Györgyusz meggyőzött, hogy ezt is nagyon fogom szeretni. És igaza lett! :)
Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 brokkoli (nálam 500 g), 1 kápia paprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 500 g háromszínű csavart tészta, 5 karika jalapeno paprika, 2.5 dl habtejszín, 1 dl fehérbor, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 tk oregano, parmezán sajt a tetejére
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felkarikázzuk. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt ress-re főzzük. Én tettem egy csipet szódabikarbónát a vízbe, ettől szép élénkzöld marad a brokkoli. :) Ha letelt a főzési idő, kiszedjük a zöldséget. A hagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a kockákra vágott húst, jól körbepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, alaposan összepirítjuk. Közben kifőzzük a tésztát. A húst felöntjük a borral, hagyjuk kiforrni, majd beleöntjük a tejszínt. A Jalapeno- és kápia paprikát felkockázzuk. A fokhagymát belereszeljük az öntetbe. Hozzáadjuk a brokkolit és a paprikákat. Egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük. Összekeverjük a tésztával, megszórjuk parmezánnal és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése