2017. február 6., hétfő

Gombás-sajtkrémes pizza

Nem tudom miért, de napok óta kívánom a pizzát. Alapvetően szinte mindegy is, milyen pizzát, csak pizza legyen! Aztán ma gyorsan neki is álltam:

Nagyon finom, mert szaftos, gazdag a feltét és vékony a tésztája. Érdemes megpróbálkozni vele! :)



Tészta: 25 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 kk só, 6 dkg puha vaj, 1 dl habtejszín, 1 csipet cukor, 1 dl tej (langyos)
Töltelék: 20 dkg csiperkegomba, 3 közepes db salottahagyma, 1 cs petrezselyem, 1 csipet bors, 1 kk kakukkfű, 20 dkg mascarpone, 20 dkg mozzarella (pizza), 1 dl napraforgó olaj (fokhagymaolaj)
A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A robotgép táljába öntjük a lisztet, az élesztőt, a vajat, sót, tejszínt, és elkezdjük a géppel dagasztani. Lágy tésztát kell készíteni. Lisztezett tálban, fóliával letakarva kelesztjük 1 órát. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A hagymákat apró kockára vágjuk, és 2 ek olívaolajon megpároljuk. A gombát tisztítás után felszeleteljük, és rádobjuk a hagymára. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és vágott petrezselymet adunk hozzá. Öt percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hidegen hozzákeverjük a krémsajtot, és előkészítjük a tésztát. Kikenünk olívaolajjal egy pizzasütőformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkenjük, megszurkáljuk, és vastagon rákenjük a gombás krémet. Erre szórjuk rá a durván reszelt pizzamozzarella sajtot. 200 fokos sütőben, alsó sütésen, hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése