Nagyon finom, mert szaftos, gazdag a feltét és vékony a tésztája. Érdemes megpróbálkozni vele! :)
Tészta: 25 dkg finomliszt, 2
dkg friss élesztő, 1 kk só, 6 dkg puha vaj, 1 dl habtejszín, 1 csipet cukor, 1
dl tej (langyos)
Töltelék: 20 dkg csiperkegomba, 3
közepes db salottahagyma, 1 cs petrezselyem, 1 csipet bors, 1 kk kakukkfű, 20
dkg mascarpone, 20 dkg mozzarella (pizza), 1 dl napraforgó olaj (fokhagymaolaj)
A tésztához az élesztőt a
cukros tejben felfuttatjuk. A robotgép táljába öntjük a lisztet, az élesztőt, a
vajat, sót, tejszínt, és elkezdjük a géppel dagasztani. Lágy tésztát kell készíteni. Lisztezett tálban, fóliával
letakarva kelesztjük 1 órát. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A hagymákat apró
kockára vágjuk, és 2 ek olívaolajon megpároljuk. A gombát tisztítás után
felszeleteljük, és rádobjuk a hagymára. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel
és vágott petrezselymet adunk hozzá. Öt percig pároljuk, majd levesszük a
tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hidegen hozzákeverjük a krémsajtot, és előkészítjük
a tésztát. Kikenünk olívaolajjal egy pizzasütőformát, és kibéleljük a tésztával
úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkenjük,
megszurkáljuk, és vastagon rákenjük a gombás krémet. Erre szórjuk rá a durván reszelt
pizzamozzarella sajtot. 200 fokos sütőben, alsó sütésen, hőlégkeveréssel 15
perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése