Két puha avokádót meghámoztam, felkockáztam. 20 dkg natúr krémsajttal krémesre dolgoztam egy botmixer segítségével. Hozzáadtam 5 ek tökmagolajat. 2 maréknyi natúr tökmagot megpergeltem (picit megpirítottam), majd apróra vágtam és szintén a krémbe dolgoztam. Hozzáadtam még egy fél zöldcitrom levét is. A tetejére szórtam a maradék tökmagot.
Talán tegnap osztotta meg valaki a Facebook-on a Nagytarcsai diós batyu receptjét. Hasonló a diós kosárkához és épp olyan nagy sikere is lett:
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt,
30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 30 dkg teavaj, 8-9 tojás, csipet só, csipetnyi
élesztő
A
lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját
a csipetnyi élesztővel és sóval jól összegyúrjuk. Ha szépen meggyúrtuk a
tésztánkat, készítsünk elő egy tányért, vagy tálcát. Ha készen vagyunk a tészta
gyúrásával, egyforma kis dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, és
hűtőszekrénybe tesszük. A tésztának meg kell dermednie, hogy szép könnyen
tudjuk majd formázni. Egy tepsiben addig előkészítjük a fém kosárkákat. Ezután
a tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd a diót, a
cukorral elkeverjük és hozzátesszük a felvert habhoz. Óvatosan keverjük szépen
el, hogy a hab ne törjön nagyon. A megdermedt tésztánkat ellapítjuk, és 12-23
centiméteres kerek lapokra nyújtjuk őket. Körülbelül egy lapos ek tölteléket
helyezünk a közepébe és kis kosárformákat készítünk ügyesen belőle. Végül
előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük, amíg aranysárga nem lesz. A
megsült batyukat óvatosan kivesszük a formákból, és hagyjuk kihűlni. Ízlés
szerint vaníliás cukorral, vagy porcukorral megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése