Hozzávalók: 30 dkg kerekszemű rizottó rizs, 1 nagyobb hagyma, kb. 6 dl húsleves (kockából), 1 dl fehérbor, 1 lime reszelt héja és kifacsart leve, 15 dkg fagyasztott garnélarák, néhány óriás garnéla díszíteni, 1 piros húsú grapefruit, só, fehér bors, 2 ek vaj, reszelt parmezán
A legelső lépés, hogy a fagyasztott rákocskákat szobahőmérsékleten felengedjük.
A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük. Rászórjuk a rizottó rizst, átforgatjuk, megsózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal, majd hozzáadjuk először a fehérbort, majd merőkanalanként a levest. Mindig csak egy kanállal adjunk hozzá és várjuk meg, amíg felszívja a rizs a folyadékot. Azért írtam, hogy kb. 6 dl leves kell hozzá, mert lehet, hogy egy kicsivel több. Fontos a rizottónál, hogy krémes legyen, ne száraz. Kb. 15 perc alatt puhul meg. A végén hozzáadjuk a vajat és a parmezánt is. A garnélákat enyhén fokhagymás olívaolajon átpirítjuk, majd ezt is belekeverjük a rizottónkba a filézett grapefruittal együtt. Én a végén megszórtam kevés chilipehellyel is. Az óriás garnélákat ugyancsak fokhagymás olajban sütöttem meg és a tetejére tettem díszítésnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése