2019. szeptember 15., vasárnap

Tárkonyos csirke raguleves vajas galuskával

Szeretjük ezt a pikáns levest, bár nem készül túl gyakran. Levesekkel kicsit hadilábon állok. Szeretem persze, de például nyáron szinte nem főzök levest.
Most viszont már ősz van és ez a leveske nagyon finom! :)


Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 csirkemell filé, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 dl zöldborsó, só, bors, Vegeta, tárkony
A galuskához: 1 tk vaj, 1 tojás, liszt
Tálaláshoz: citromlé, apróra vágott petrezselyem



Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott répákat. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. A tárkonyt ekkor még nem tesszük hozzá! Fedő alatt majdnem készre főzzük, a vége felé adjuk hozzá a zöldborsót, teáskanállal beleszaggatjuk a vajas galuskát. Megszórjuk petrezselyemmel és tálaláskor citromlevet csepegtetünk bele.
A galuskát úgy csináljuk, hogy felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy anokedlitésztánál kicsit keményebb legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése