Most még hűtőben érik, nem tudom milyen lett, de rossz biztosan nem lehet :)
Hozzávalók: 3 közepes padlizsán, 2-3 ek só, almaecet, 3-4 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, friss oregánó, 2-3 babérlevél, piros chili paprika, olívaolaj
A
meghámozott padlizsánokat pálcika formájúra szeleteljük. Rászórjuk a sót,
összeforgatjuk. Szűrőbe tesszük, nehezéket teszünk rá (vízzel teli lezárt
üveg) és így hagyjuk egy éjszakát, hogy kipréseljük belőle az összes
folyadékot. Ezután annyi almaecetet öntünk rá, ami ellepi. Lefedve hagyjuk 2
órán át. Kézzel kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, üvegbe rakjuk, tetejére
tesszük a babérlevelet. Felöntjük az olívaolajjal (lazítsuk meg villával, majd
nyomkodjuk újra le). Az egész tetejére nehezéknek egy leforrázott kavicsot teszünk,
légmentesen lezárjuk. 3-4 nap hűtőben érlelés után kóstolható, de még jobb, ha
tovább hagyjuk pácolódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése