Szeletelni még mindig nem tudok szépen és ilyenkor elkedvetlenedem... De az íze kárpótol! :)
Tészta: 10 db tojás, 8 ek nádcukor, 10 ek liszt, 12 g sütőpor, 1 tk kakaópor, 1 tk fahéj
Krém: 25 dkg mascarpone,
3-4 ek porcukor, 2 ek rumaroma, 2 ek mandulaaroma, 6 dl növényi tejszín, szükség
szerint tej (piskótakorongok mártogatásához)
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a nádcukrot, később a
tojássárgáját. Közben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és a
fahéjat. Lazán, fakanállal a habos masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük, kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kihűlt a
piskóta, félbevágjuk. Felverjük
a tejszínt. A mascarponét simára keverjük, porcukorral édesítjük, majd
elfelezzük. Az egyiket rumaromával, a másikat mandulaaromával ízesítjük. A
tejszínből félreteszünk a díszítéshez, a többit a krémekhez keverjük. Egy kis
tálkába tejet öntünk, a piskótakorongok mártogatásához. A kihűlt tésztát
megkenjük a mandulás krémmel, rárakosgatjuk a tejben megmártott
piskótakorongokat, ezt megkenjük a rumos krémmel, és befedjük a másik
piskótával. Tetejét vékonyan bevonjuk tejszínnel. Szerintem még hagyni kellett volna a hűtőben szeletelés előtt, csak türelmetlen voltam! :))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése