A piskótához: 4 tojás, 8 dkg
cukor, 1 tk sütőpor, 5 dkg darált mandula, 10 dkg liszt
A krémhez: 20 dkg
kristálycukor, 1 dl habtejszín, 20 dkg vaj, 1 ek porcukor
A díszítéshez: 10 dkg
kristálycukor, 10 dkg szeletelt mandula
A
tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a sárgáját,
végül a sütőporral és darált mandulával elkevert lisztet, 10-12 perc alatt 170
fokos sütőben készre sütjük. Kihűtjük. Lehúzzuk a piskótáról a paprírt, és egy
kb. 5 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szúrunk belőle. A kristálycukrot
sötétbarnára karamellizáljuk, majd folyamatos kevergetés mellett
hozzácsorgatjuk a forróra melegített tejszínt. Kihűtjük, majd habosra keverjük
a puha vajjal. Ha szükséges, porcukorral édesítjük. Csillagcsöves habzsákból
csigavonalban megdíszítjük vele a tallérokat. Tálalásig hűtőbe tesszük. A
díszítéshez a cukrot világosra karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a szeletelt
mandulát. Még forrón vékonyra nyújtjuk két szilikonos sütőpapír között.
Tálaláskor a süteményeket díszítjük az összetört grillázzsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése