Kétféle ebéd is készült: húsevőknek és növényevőknek.
Az az igazság, hogy a növényevők jártak jobban... A húsos étel joghurtos-kéksajtos csirkemell volt sütőtök és krumpliágyon. Csak nem lett tökéletes, az én hibámból. Így nem is fotóztam. Majd legközelebb, ha tökéletes lesz! :)
Viszont ez a padlizsán nagyon-nagyon finom! :)
Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 2 kk őrölt római kömény, 2 kk őrölt koriander, 1 kk chilipehely, 1 tk pirospaprika, 2 ek citromhéj, 140 ml olívaolaj
Köret: 150 g kuszkusz, koriander, menta, 50 g zöld olajbogyó, 30 g mandulapahely, 5 szem datolya, 2 szál újhagyma, 1,5 ek citromlé, 150 ml görög joghurt
A zúzott fokhagymát összekeverjük a római köménnyel, korianderrel, chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a citromhéjat, fél tk sóval ízesítjük és 1 dl olívaolajjal kikeverjük. A félbevágott padlizsánokat beirdaljuk (nem vágjuk át teljesen!). Bekenjük a páccal, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vágott felükkel felfelé. 200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Közben a kuszkuszt leöntjük 1,5 dl forró vízzel, lefedve 20 percig hagyjuk állni. A datolyát, friss koriandert, mentát, olajbogyót és az újhagymát apróra vágjuk, majd a mandulával együtt a kész kuszkuszhoz keverjük. Hozzáadjuk a maradék olívaolajat és citromlevet. A megsült padlizsánt megszórjuk korianderlevéllel és meglocsoljuk joghurttal.
A kuszkusszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése