2021. február 20., szombat

Rákóczi túrós

 Hú, hát nem is tudom, mikor csináltam utoljára - de nagyon nagyon rég. Ahogy sokunknál, nálunk is nagyon fogy a túrós sütemény.



Tészta: 25 dkg liszt, 8 dkg puha vaj, 5 dkg porcukor, csipetnyi szódabikarbóna, 1 tojás, 1 ek tejföl
A hozzávalókat összegyútjuk, tepsibe nyújtjuk ( az enyém 20x30-as) és 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.
Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 2,5 dkg búzadara, 2 tojás, 1 dl tejföl
A hozzávalókat összekeverjük, de ebben a fázisban csak a tojások sárgáját keverjük bele. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a többihez forgatjuk.
Az elősütött tésztára simítjuk a tölteléket és visszatoljuk a sütőbe, amíg megsül. 


Amíg sül, 3 tojás fehérjét 9 dkg cukorral kemény habbá verünk. Csillagcsöves tubussal ellátott habzsákba szedjük és berácsozzuk vele a megsült süteményt. A sütő hőfokát 150 fokra visszavesszük és újra betoljuk, amíg a rács szép színt kap.


Kihűlés után a rácsok alkotta négyzeteket megtöltjük sárgabracklekvárral. Felkockázva, porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése