Tészta-tészta-tészta! A fiamat kérdezzük, bizonyára ez lenne a válasza arra a kérdésre, hogy mit szeretne leginkább enni. :) Hát, igyekszem tényleg mindig valami olyasmit készíteni, ami mindenkinek megfelel. Nagyon nem tudok mellélőni az ilyen fogásokkal
Hozzávalók: nagy doboz feta sajt,
koktél paradicsom(ebből legalább egy tepsinyi kell), friss bazsalikom, 4-5 fokhagyma,
olívaolaj, só, bors, tészta
A
legjobb, ha valami olyat választasz, amire jól tapad a szósz, például penne,
fusilli, szarvacska, vagy kagyló (Jelen esetben chilis papardelle). Főzd meg előre a tésztát sós vízben.
Tegyél félre a főzővizéből egy merőkanálnyit. A paradicsomokat és a
megtisztított fokhagymákat is tedd egy tepsibe, enyhén sózd meg, és locsold meg
olívaolajjal. Tedd a feta sajtot a tepsi közepébe úgy, hogy a paradicsomokat
szépen köré rendezed. A fetát is locsold meg olívaolajjal, és szórd meg őrölt
fekete borssal is. Mehet a 230 C fokra előmelegített sütőbe 15 perce. Grill
fokozaton lesz a legjobb. Ha már ropogósra sült, akkor villával nyomkodd szét a
fetát, keverd bele a paradicsomot addig, amíg egy krémes szószt nem kapsz. Add
hozzá a kifőzött tésztát és a főzőlevet, tépkedj bele friss bazsalikomleveleket,
majd keverd át az egészet. Reszelt sajttal megszórva fogyaszd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése