2021. február 14., vasárnap

Feta pasta

 Tészta-tészta-tészta! A fiamat kérdezzük, bizonyára ez lenne a válasza arra a kérdésre, hogy mit szeretne leginkább enni. :) Hát, igyekszem tényleg mindig valami olyasmit készíteni, ami mindenkinek megfelel. Nagyon nem tudok mellélőni az ilyen fogásokkal


Hozzávalók: nagy doboz feta sajt, koktél paradicsom(ebből legalább egy tepsinyi kell), friss bazsalikom, 4-5 fokhagyma, olívaolaj, só, bors, tészta

A legjobb, ha valami olyat választasz, amire jól tapad a szósz, például penne, fusilli, szarvacska, vagy kagyló (Jelen esetben chilis papardelle). Főzd meg előre a tésztát sós vízben. Tegyél félre a főzővizéből egy merőkanálnyit. A paradicsomokat és a megtisztított fokhagymákat is tedd egy tepsibe, enyhén sózd meg, és locsold meg olívaolajjal. Tedd a feta sajtot a tepsi közepébe úgy, hogy a paradicsomokat szépen köré rendezed. A fetát is locsold meg olívaolajjal, és szórd meg őrölt fekete borssal is. Mehet a 230 C fokra előmelegített sütőbe 15 perce. Grill fokozaton lesz a legjobb. Ha már ropogósra sült, akkor villával nyomkodd szét a fetát, keverd bele a paradicsomot addig, amíg egy krémes szószt nem kapsz. Add hozzá a kifőzött tésztát és a főzőlevet, tépkedj bele friss bazsalikomleveleket, majd keverd át az egészet. Reszelt sajttal megszórva fogyaszd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése