2021. február 14., vasárnap

Barackos mascarpone-val töltött Valentin napi palacsinta

 Bár nálunk annyira nem honosodott meg a Valentin nap, mint Amerikában, de azért sokan hódolnak neki. Van némi félreértés ezzel a nappal kapcsolatban. Ugyanis NEM kifejezetten a szerelmesek napja!

Észak-Amerikában ezen a napon mindenkit felköszönthetsz, akit szeretsz! 💗 Gyerekek egymást az iskolában, de akár kedvenc kutyád, vagy macskád is lehet a "Valentinod" :)

Speciális palacsintát sütöttem, persze csak jelképesen mindazoknak, akik fontosak nekem! Sajnos lánykám nem jön ma errefelé, így ő kimarad... Bár ez a palacsinta nem vegán, így lehet, olyan nagyon nem i vetné rá magát, bár szereti a palacsintát.


Palacsinta: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 1 tk cukor, 3 dl tej, 3 dl szódavíz, csipet só, ízlés szerint piros ételfesték, 1 dl étolaj (így a serpenyőbe már nem kell)

Krém: 15 dkg mascarpone, 1,5 dl tejszín, 20-25 dkg barackbefőtt feldarabolva, 10 g habfixáló

Tetejére: 5 dkg csokoládé felolvasztva, ízlés szerint porcukor a szóráshoz

A tojásokat a cukorral és a sóval jól elkeverem. A liszteket összekeverem, és a tojáshoz adom. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverem. Végül hozzáadom az olajat és az ételfestéket. Hagyom állni 10 percet. Ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá szódavizet. Felmelegített palacsintasütőben kisütöm a palacsintákat. A mascarponet fellazítom a habverővel. Becsurgatom a tejszínhabot, hozzáadom a habfixálót és felverem. Beleforgatom a felkockázott barackbefőttet. Ezzel a krémmel töltöm meg a palacsintát.  Porcukorral meghintem, lehet olvasztott csokoládéval is díszíteni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése