Igazából csak a neve Pupusas, az eredeti, Salvador nemzeti ételéhez vajmi kevés köze van. Annyiban hasonlít csak az eredettire, hogy ez is egy töltött lepényke. Végül is mindegy, érdemes megcsinálni, mert gyors és finom :)
Hozzávalók: 5 dkg kockákra vágott sonka, pár szál petrezselyem, 1 cs. újhagyma, 1 kápia paprika, 15 dkg tejszínes sajtkrém, só, bors, 1 cs leveles tészta
A mártáshoz: 1/2 pohár joghurt (kis pohár), 4 ek majonéz, 3 ek ketchup, 2 ek tej
Száraz
serpenyőben süssük ki a felkockázott sonkát, majd szedjük ki, és
keverjük össze a finomra vágott petrezselyemmel, a kimagozott, felkockázott
paprikával, a megtisztított, vékonyan felkarikázott újhagymával, továbbá a
sajtkrémmel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg a keveréket. Tekerjük ki
a tésztát, és vágjuk fel 9 x 9 cm-es négyzetekre. Kanalazzuk közepükre a
sajtkrémes keveréket. Hajtsuk a tésztanégyzeteket háromszög alakúra, majd
villával nyomkodjuk össze a széleket. A tojás sárháját keverjük ki 3 ek vízzel, kenjük meg a háromszögeket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorkazoktatjuk őket, és süssük aranyszínűre 200 fokon 13-15 perc
alatt. Közben keverjük simára a joghurtot, a tejet, a majonézt, a ketchupot,
továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott mártogatóst külön kínáljuk a
salátával körített tésztaháromszögek mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése