Csak mert nincs hétvége süti nélkül! :) Nem túl édes sütemény, ha valaki az édesebbet szerei, a végén keverjen még hozzá porcukrot! Nekem pont így finom, bár én inkább édes-szájú vagyok...
A piskótához: 6 tojás, 12 dkg
cukor, 3 dkg kakaópor, 1 cs sütőpor, 12 dkg liszt
A krémhez: 5 dl tej, 5 dkg
cukor, 4 ek búzadara, 5 dl hideg habtejszín, 10 dkg kókuszreszelék, 2 dkg
zselatin
Díszítéshez: kókuszreszelék
A
fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül
beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. 20 x 30 cm-es,
sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük és 2 lapot sütünk belőle 170 fokon. A tejet
a cukorral felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát.
1-2 perc alatt sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. Alaposan átkeverjük,
hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, a kókuszreszeléket, végül az 1 dl hideg
vízben megduzzasztott, majd forróra melegített zselatint. Összetöltjük a
lapokat úgy, hogy egy vékony rétegben a tetejére is jusson. Legalább 2-3 órára
hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése