Sajnos fiókáim nem jönnek, bár a vegán lánykám nem biztos, hogy sokat enne belőle. Na, de a fiam! :)
Hozzávalók: 35 dkg spagetti, 1 közepes cukkini, 2 dl tejszín, 3 ek
olívaolaj (vagy napraforgóolaj), 20 dkg
bacon (nálam most sonka), 4 nagyobb gerezd fokhagyma, 6 dkg
reszelt parmezán vagy esetleg más kemény sajt, 1
db tojássárgája, só, őrölt bors, kis csokor petrezselyemzöld (elhagyható)
Egy fazékba felteszünk főni vizet egy csipet sóval és
megfőzzük a tésztát (forrástól számítva kb. 7-8 percig főzzük). A bacont vagy a
sonkát hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a megmosott/meghámozott cukkinit nagy
lyukú reszelőn lereszeljük, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy
serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk a sonkát vagy a bacont.
Hozzáadjuk a cukkinit, kis ideig együtt pároljuk közepes lángon, majd
hozzáadjuk a fokhagymát is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néha-néha
megkavargatjuk. Amíg a sonka és cukkini együtt párolódik, addig egy kis
tálkában összekeverjük a tejszínt (vagy tejfölt) a tojássárgájával, reszelt
sajttal és pici sóval, borssal. A megfőtt/leszűrt tésztát összekeverjük a
sonkás-cukkinis-fokhagymás "cuccal", majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos-sajtos
szószt is és alacsony lángon 1-2 percig, kevergetve összefőzzük.
Gabi ajánlott a tetejére reszelt sajton kívül még aprított petrezselymet, ez nálam kimaradt, mert elfelejtettem venni! :)
Spagetti helyett spagettini-t használtam. Kicsit vékonyabb, mint a spagetti, de azért nem cérnametélt :D
Spagetti helyett spagettini-t használtam. Kicsit vékonyabb, mint a spagetti, de azért nem cérnametélt :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése