Azt hiszem nem vagyok nagy gyümölcssaláta-rajongó. A sárgadinnye különböző verzióit azonban nagyon szeretem. Ezt a dinnyesalátát kicsit felturbóztam. Határozottan finom lett :)
100 ml almalét 100 ml vízzel, 2 ek cukorral, néhány darabka fahéjjal és csillagánizzsal felforralunk, majd hagyjuk kicsit sziruposra sűrűsödni, hagyjuk kihűlni.
A kimagozott dinnyéket (sárga- és zöldbelű sárgadinnye, görögdinnye) karalábévájóval gömbökre vágjuk. Tettem még bele arany mazsolát és lapos barackot is. Ráöntjük a leszűrt fűszeres lét, jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tálaláskor csorgattam rá tavasszal eltett bodzás mézet és melocsoltam Cointreau-val (narancslikőr) is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése