2020. július 26., vasárnap

Sárgadinnyetorta - sütés nélkül

A dinnyéért nem vagyok különösebben oda, legalább is, ami a görögdinnyét illeti. Ellenben a sárgadinnye! Meg a csodaszép halvány zöld színű cukordinnye! Na igen, ha sikerül belőlük finom, édeset venni... És akkor mindehhez jön még egy mandulás alap... Fokozni lehet még? Lehet! Fehér csokoládés krémmel! :)


Alap: 100 g vaj, 120 g szeletelt mandula, 80 g mandulaliszt, 60 g cukor, 25 g kakaópor
A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába szépen elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy félórára.
Fehér csoki mousse: 1 db tojás, 150 g fehér csoki, 400 g félig felvert tejszín, 4 db lapzselatin (10 g pornak felel meg), 1 tk reszelt citromhéj
Tojást és a fehér csokit vízgőz felett,50-55 fokig melegítjük majd hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletűre.
Hozzáadjuk a félig felvert tejszínt és mikor szépen elkevertük akkor  a hideg vízbe áztatott és felolvasztott zselatint is hozzáadjuk. Ráöntjük az alapunkra majd szépen elsimítjuk és vissza tesszük a hűtőbe kb. fél órára hogy egy nagyon picit kössön a krém, hogy ne süllyedjenek bele a dinnye golyók.
Tetejére: formázott dinnyegolyók, tortazselé

Gömb vágóval kivájjuk a sárgadinnyéből a gömböket. Ha egy picit meghúzott a krém, akkor rárakosgatjuk a gömböket és visszatesszük a hűtőbe addig, amíg meg nem dermed teljesen a torta. Vékonyan torta zselével áthúzzuk, (ettől szép fénye lesz) és menta levelekkel díszítjük.
(Nem túl édes!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése