Kb. 60 dkg kétszer átdarált marhahúst intenzíven befűszereztem baharat nevű fűszerrel, sóval, borssal, reszelt hagymával és 2 nagy csomag apróra vágott petrezselyemmel. Egy éjszakát állt a hűtőben, majd félbevágott pitákba tömködtem:
A pitákat kívülről vékonyan bekentem olajjal és grillen először a töltött felével lefelé lassan sütni kezdtem. Később az oldalait is grilleztem. Valószínűleg kinti grillsütőn az igazi, de most itthon vagyok, ezért kontaktgrillen sütöttem me,
Szép, nagy, érett mangót meghámoztam és felkockáztam, 1 dl vízzel, 1 citrom kifacsart levével, 1 ek mézzel puhára pároltam. Közben egy serpenyőben felmelegítettem 1 ek olajat, beleszórtam 1/2 kk őrölt koriandermagot, 1/2 tk őrölt római köményt, 1 kk görög szénát, 1 kk őrölt mustármagot, 1,5 kk kurkumát, sót, majd 1-2 perc pirítás után belereszeltem 1 gerezd fokhagymát és megszórtam óvatosan chilipehellyel. Még egy perc pirítás után összekevertem a puhára párolódott mangóval. Botmixerrel összeturmixoltam.
A maradék üvegben várja további sorsát a hűtőben. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése