Egy receptvideón láttam ezt az ételt, gyorsan le is írtam és ma elkészítettem
5
közepes burgonyát meghámozunk, és hosszában kettévágunk. Karalábévájóval
kiszedjük a közepüket úgy, hogy vékony széle és alja maradjon. A kivájt
„csónakokat” bő olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. 600 g darált
marhúshoz adunk 1 fej apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk,
pirospaprikázzuk, 1 gerezd áttört fokhagymát, 3 ek zsemlemorzsát, aprított
petrezselymet, 1 tojást adunk hozzá és jól összedolgozzuk a masszát. Kicsi
golyókat formázunk belőle. A kisült burgonya csónakokat enyhén megsózzuk, aljukba
reszelt sajtot szórunk, 3-4 apró húsgolyót ültetünk mindegyikbe. 1 csésze vízbe
keverünk 2 ek sűrített paradicsomot, evőkanállal minden csónakra locsolunk
belőle. Meghintjük reszelt sajttal, fél koktélparadicsomot ültetünk a tetejükre
fejjel lefelé. 180 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre. Tálaláskor aprított
petrezselyemmel megszórjuk a tetejét. (Ez nálam elmaradt)
A krumplik közepét nekem egyszerűbb volt egy éles kis késsel kiszedni. A kivájt belsejüket pedig ropogósra sütöttem az olajban. Húúú, de finom az csak úgy magában!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése