4
tojás sárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal és 15 dkg cukorral. 1 ek kakaót adunk
hozzá, a tojások felvert habját, 7 dkg réteslisztet, amit fél cs sütőporral
elkevertünk. Végül 12 dkg durvára tört diót. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük
előmelegített sütőben, 180 fokon. A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral
(én sk. ribizlizselével kentem meg). 20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 1
cs vaníliás cukorral és 4 ek rummal összekeverünk, és rákenjük a lekvár
tetejére. 1 egész tojást, 3 ek kakaóport, 10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat
habosra keverünk. Rákenjük a diós töltelékre. A végén kerül rá a máz: 10 dkg
csokoládét felolvasztunk gőz fölött és kikeverjük 7 dkg vajjal.
„Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb.”
2018. szeptember 15., szombat
Nagyon finom sütemény újra
Ez az a sütemény, amivel nem tudok betelni! Ahányszor elkészítem, annyiszor osztom meg Veletek, mert tényleg szenzációs!!! Szomszéd Vera nénitől kaptam évekkel ezelőtt egy kis kóstolót, amiből a családomnak nem is jutott, mert eltüntettem az egészet. :) Aztán persze elkértem a receptjét és azóta rendszeresen elkészítem. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése