2018. szeptember 22., szombat

Alpesi sajtos tészta

A tészta étel nálunk mindig nyerő. Krumplit vettem egy nagy zsákkal, az tavaszig kitart - reményeim szerint -, így sok minden nem is kellett hozzá.


Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 25 dkg makaróni, 20 dkg sajt (Bergkäse, de most csak Cheddar-om volt), 1.5 dl tej, 1 dl tejszín, só, bors, 2 fej vöröshagyma, petrezselyem


A kis kockákra vágott burgonyát forrásban lévő. sós vízben 7 percig főzzük. Beleszórjuk a tésztát és még 8 percig főzzük. Leszűrjük. Amíg a krumpli, meg a tészta fő, összemelegítjük a tejet és a tejszínt és felolvasztjuk benne a reszelt sajt 2/3-át, sózzuk, borsozzuk.  Kivajazott hőálló edénybe öntjük a tésztát, meglocsoljuk a sajtos tejjel. tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és kb. 5 percre 200 fokos sütőbe toljuk, amíg a sajt megolvad. 2 fej vöröshagymát felkarikázunk, gyűrűire szedve 2 ek olajon pirosra sütjük. A megsült tészta tetejére szórjuk, petrezselyemmel díszítjük.

1 megjegyzés: