2017. október 21., szombat

Cigánykáposzta

Savanyú káposztából minden csak finom lehet. Ilyen ez a cigánykáposzta is. Van benne minden földi jó: libacomb, kacsacomb, tarja. Sok vacakolás nincs vele, egytál étel, a sütőben szépen el van magában. :) Holnap még sütök hozzá bodagot, amit fordíthatunk úgy is, hogy "cigánykenyér" :) Az ötletet Líviától lestem el, finomságos blogja ITT található!

A készítés fázisai:


Volt 3 nagy libacombom és 3 kacsacombom, valamint 4 szelet nem túl vékony tarjám. A combokat a forgóknál átvágtam, a tarjákat elfeleztem, besóztam és félretettem. Egy nagy cserépedény aljában elterítettem savanyú káposztát, reszeltem rá a reszelő nagyobbik lyukán negyed vöröshagymát. Tettem rá mindegyik húsból, megborsoztam, dugdostam közé 3-4 gerezd fokhagymát, szórtam rá vékony lapocskákra vágott kolozsvári szalonnát. Újra káposzta és így rétegeztem. Fóliával lefedtem a tálat és ment a jó forró (200fokos) sütőbe és hagytam, 2.5-3 órát magára. Akkor megnéztem, hogy megpuhult-e a hús. Lehet, hogy kell még neki egy kis idő. Amikor megpuhult, én a húsokat kivettem belőle. Készítettem olajjal és 2 ek liszttel egy világos rántást, elkevertem a káposztával és a levével, valamint beleszórtam még 10 dkg rizst. A tetejére visszatettem a húsokat és hagytam még bő fél órát a sütőben. mmmmmm :)

3 megjegyzés: