Hozzávalók: 2,5 bögre bögre liszt, 1 tk szódabikarbóna, 0,5 tk
sütőpor, 20 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 1 tk vanília aroma, 1 db tojás
Díszítés: csokilencse és karamell
A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport
összekevertem egy tálban. A puha vajat és a cukrot simára kevertem, beletettem a
vanília aromát és a tojást. Egybe kevertem a két komponenst. Majd kézzel is összegyúrni
a tésztát. Szaggattam diónyi darabokat belőle és kicsit ellapítottam, de nem túl vékonyra, legalább 1/2 cm vastag legyen, különben túl ropogós és nem omlós lesz, ha készen van. 180°C-os sütőben kb. 10 perc alatt kész. Először nagyon
puha, majd ahogy hűl, úgy szilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése