Ez elvileg egy autentikus recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.
A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd lepényeket formálunk, megszórjuk liszttel. Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.
Nos, én nem pont így csináltam. Lívia receptje alapján, 1 kg lisztből és az ő tanácsára nem tettem bele szalalkálit. De, ahogy láthatjátok, igen szép bélzetű kenyérkét kaptam :)
Szívesen megkóstoltam volna... Ha legközelebb ilyet főzöl, tudod, hol dolgozom...egy kis lábossal kegyelmeséktől...puszi
VálaszTörlésSzeretnem a szakacskonyvet megvenni hol lehet nagy tisztelotok vagyok udv
VálaszTörlésJa de aranyos vagy! :) Nincs szakácskönyvem. EZ a blog az :) Köszönöm, hogy olvasod! :)
Törlés