Hozzávalók: 10 db csirke felsőcomb, 1 ek só, 2 tk őrölt fekete
bors, 2 ek szárított kakukkfű/1 ek aprított friss kakukkfű, 50 dkg alma, 10 ek
olívaolaj/ étolaj, 5 dl víz
A csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon
meghintem kakukkfűvel. Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat
távolítom el és negyedekre vágom a gyümölcsöt.
A tűzálló tálba olajat öntök, majd a húsokat az almával összekeverve belerakom.
Ezután vízzel felöntöm a tepsi tartalmát és alufóliával leborítva sütni kezdem.
Közepes lángon 30 percig sütjük lefedve, majd 10-10 percet pirítjuk oldalanként
alufólia nélkül. A szaftja valami isteni, a hús pedig zamatos és omlós. Ha
köretet szeretnénk hozzá tálalni, akkor krémes krumplipürét ajánlok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése