A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 1 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája
Töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás, cukor - ízlés szerint, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek búzadara, 3 ek tejföl, kandírozott narancskocka
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk kicsit pihenni, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk, a hozzávalókat összekeverjük, a tojások sárgáját tesszük csak bele. A fehérjéből kemény habot verünk, a végén ezzel lazítjuk. A tésztát elfelezzük, tepsi alkába terítjük az egyik felét, megszórjuk búzadarával, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Tetejét megszurkáljuk és 160 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése