2017. szeptember 10., vasárnap

Pisztáciás őszibarack

Tulajdonképp ezt is tegnap akartam megcsinálni, de nem volt meg minden hozzávalóm, ezért most készítettem el, ahogy hazaértünk. :) Sejtettem, hogy finom, na de ennyire... :)

 Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 10 dkg sótlan pisztácia, 10 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 kk őrölt fahéj, 5 dkg hideg vaj
A mártáshoz: 5 dkg cukor, 2 dl vörösbor, 30 dkg ribizli (fagyasztott is jó), 1 kk étkezési keményítő
Tálaláshoz: 3 dl tejszín, 5 dkg porcukor
A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, minden fél-baracknak talpat vágunk. A pisztáciát durvára aprítjuk, a sütőt 200 fokra melegítjük. A lisztet, cukrot, fahéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal és a pisztáciával. Barackokat sütőtálba tesszük, megtöltjük a pisztáciás morzsával. 20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást: cukrot karamellizáljuk, felengedjük a borral, kicsit besűrítjük, hozzáadjuk a ribizlit. Óvatosan átkeverjük, kevés vízzel elkevert keményítővel összeforraljuk, besűrítjük. Tejszínt a porcukorral felverjük. 2-2 barackot tányérokra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, tejszínnel és ribizli szemekkel díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése