Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 10 dkg sótlan pisztácia, 10 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 kk őrölt fahéj, 5 dkg hideg vaj
A mártáshoz: 5 dkg cukor, 2 dl vörösbor, 30 dkg ribizli
(fagyasztott is jó), 1 kk étkezési keményítő
Tálaláshoz: 3 dl tejszín, 5 dkg porcukor
A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, minden
fél-baracknak talpat vágunk. A pisztáciát durvára aprítjuk, a sütőt 200 fokra
melegítjük. A lisztet, cukrot, fahéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal és
a pisztáciával. Barackokat sütőtálba tesszük, megtöltjük a pisztáciás
morzsával. 20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást: cukrot
karamellizáljuk, felengedjük a borral, kicsit besűrítjük, hozzáadjuk a
ribizlit. Óvatosan átkeverjük, kevés vízzel elkevert keményítővel
összeforraljuk, besűrítjük. Tejszínt a porcukorral felverjük. 2-2 barackot
tányérokra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, tejszínnel és ribizli szemekkel
díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése