2017. szeptember 16., szombat

Diós-szilvás kevert

Györgyusz barátnémat kinevezem a kevert sütik királynőjének! :) Ugyanis, eddig bármelyiket megcsináltam, az úgy volt tökéletes, ahogy Györgyusz leírta. Mint ezt a süteményt is. Az első képet akkor csináltam, amikor kivettem a sütőből, mert annyira szépnek láttam. A többit szeletelés után :)


Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg + 2 ek cukor, 30 dkg liszt, csipet só, 1 cs sütőpor, 1.5 dl joghurt, 1.5 dl olaj, 10 dkg dió, 60 dkg szilva, mézeskalács fűszerkeverék
Tetejére: porcukor


A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. 5 szemet kiveszünk a kupacból és apróra kockázzuk. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A tojásokat a cukorral fehér habbá verjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. A végén hozzákeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Ha összeállt a tészta, belekeverjük a durvára vágott dió felét és az aprított szilvát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk. A tetejét sűrűn kirakjuk a félbevágott szilvákkal. Rászórjuk a maradék aprított dióbelet, megszórjuk mézeskalács fűszerrel és 2 ek cukorral. 170 fokos, légkeverésre állított sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük. Szeletelés után meghintjük porcukorral a tetejét.




2 megjegyzés: