Sok eper, sok marcipán van benne! A teteje morzsa, ami finoman roppan, ahogy ráharap az ember, a sült marcipán ízét pedig semmihez sem tudom hasonlítani! :))
A tésztához: 20 dkg
szobahőmérsékletű vaj, 14 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 3 tojás, 14 dkg
liszt, fél cs sütőpor, 50 ml tej, csipet só
Tetejére: 75 dkg eper
A morzsához: 7 dkg vaj, 7 dkg
liszt, 7 dkg cukor, 30 dkg marcipánmassza
A
morzsához valókat tegyük hűtőbe. A puha vajat robotgéppel keverjük habosra.
Adjuk hozzá a kétféle cukrot. Azzal is verjük tovább, majd egyenként a
tojásokat. Én minden plusz hozzávalóval 1 percig dolgoztattam a habverőt. Először
a liszt felét keverjük el benne. Hozzáadjuk a tejet, majd a maradék lisztet,
sütőport és sót. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam az egészet. Az epreket
félbevágtam és kiraktam a tészta tetejét. A morzsához valókat gyorsan
összemorzsoltam. Nem gyúrtam, gyorsan dolgoztam vele, hogy valóban morzsa
legyen. Ráreszeltem a marcipánt és megpróbáltam összeforgatni az egészet. Itt
már volt egy kis nehézségem, de amikor a tészta tetejére kellet
szórni-morzsolni, már nem volt vele gond. 180 fokos sütőbe toltam és kb. 35 percig
sütöttem. Hagyjátok teljesen kihűlni, mielőtt felvágjátok, ez még langyos és nehéz szeletelni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése