Hozzávalók: 1 cs leveles
tészta, 1 tojás, 1 köteg zöld spárga, brie sajt, olaj, só, bors, 2 ek méz, 2 ek
vaj, 1 ek friss kakukkfű (szárítottból fele)
A
leveles tésztát 8 négyzetre vágtam és megkentem őket a felvert tojással. Minden
négyzetre átlósan tettem egy szelet brie-t és szórtam rá kevés őrölt borsot. A
spárgát megmostam, a fejrészt letörtem, ahol elpattant, kevés sóval, borssal és
egy kis olajjal összeforgattam. Az olajos spárgák mentek
a brie-re (majdnem minden négyzetre jutott 2 síp).
A szemközti oldalnál fogva összehajtottam a négyzetet, lekentem a maradék tojással
és cc. 20 perc alatt 170 fokon készre sütöttem (ennyi idő alatt a spárga szépen
megpuhult). Amíg sült, a vajat és a mézet összemelegítettem, beleszórtam a
kakukkfüvet és a kész, még meleg batyukat áthúztam vele.
Közben meg van, honnan származik az ötlet! :) INNEN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése