Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg
búzadara, 10 dkg nádcukor, ½ cs sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 egész
tojás, 0,7 dl étolaj, 2,2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg eper, porcukor
a szóráshoz
A
lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütőport és a
szódabikarbónát. A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a
citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a
tejföl is.
Elegyítsd
el a nedves keveréket a lisztes keverékkel, közben facsard bele a citromlevet
is. Egy kisebb tepsit (25 x 25 cm) bélelj ki sütőpapírral. (a legegyszerűbb, ha
csap alá tartod, majd összegyűröd a markodban, kisimítod, és így könnyen
felveszi a tepsi formáját) Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold
tele eperrel. A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre. Amíg felmelegszik a
sütő, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütőbe és
18-20 perc alatt készre sül. Rácson hagyd kihűlni, porcukrozd le a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése