Hozzávalók: 80 dkg újburgonya,
3-4 ek olívaolaj, 1 gerzd fokhagyma, só, bors, 1 cs petrezselyem. 25 dkg húsos
szalonna, 5 dkg liszt, 3 dl tej, 4 tojás
A
krumplit vágjuk kisebb darabokra. Az olívaolajon pároljuk puhára a zúzott
fokhagymával együtt, tegyünk alá 1 dl vizet. Sózzuk, amikor megpuhult, szórjuk
meg petrezselyemmel. Szedjük egy 24 cm-es tűzálló tálba. A szalonnát vágjuk
egészen apró kockákra, süssük zsírjára, szórjuk a burgonyára. A lisztet
fokozatosan keverjük csomómentesre a tejben, dolgozzuk bele az enyhén felvert
tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a burgonyára. 200 fokos sütőben 30
perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése