Kora reggel a lánykám lepett meg először, majd a férjem, később ebédre a fiam is csatlakozott.
A steak sütése nem az én legerősebb vénám, de kihívás. És még mindig az is maradt! Nem lett rossz egyáltalán, de nekem még nem az igazi. Köretnek baconba tekert zöldbabot kínáltam.
Anyák napi édességnek pedig Epres morzsasütit készítettem, amiből a lánykám is evett, merthogy a húst ő nem...
Hozzávalók: 3 db tojás, 25 dkg
vaj (+ a tepsihez), 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 32 dkg rétesliszt (+
a tepsihez), 30 dkg eper, 7 dkg cukor
A
tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vaj 4/5 részét
kisebb darabokra vágjuk, és habosra keverjük a tojássárgájával, valamint a por-
és a vaníliás cukorral. Állandó keverés mellett a fehérjét a tojássárgás
krémhez adjuk, majd beledolgozunk 25 dkg lisztet is. Kivajazunk
és kilisztezünk egy tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt (villanytűzhelynél 160 fokon)
elősütjük. Az
epret megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. Apró darabokra vágjuk a
maradék vajat, majd összekeverjük a cukorral és a maradék liszttel. Az
elősütött tésztát az eperdarabokkal beborítjuk, és rámorzsoljuk a vajas-cukros
lisztet. 180 fokon 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd
felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése