Előételnek Garnélás avokádósaláta volt - lánykámnak garnéla nélkül...
2 avokádót félbevágtam és óvatosan kiemeltem a húst a héjából, vigyázva, hogy a héja sértetlen maradjon. A kikapart héjakat kikentem lime-lével. Az avokádó húsát felkockáztam és összeforgattam 8 olajos garnélával, amiket feldaraboltam, egy piros húsú grapefruittal és egy csomag rukkolával. Sóztam, borsoztam, meglocsoltam grapefruit lével és olívaolajjal. Jól összeforgattam az egészet és betöltöttem az avokádók üreg héjába, úgy tálaltam.
Ez a négysajtos rizottó nagyon finom, de tény, frissen kell enni, amíg a sajtos még olvadtak benne. :)
1 fej hagymát felaprítottam és megfonnyasztottam 4 dkg vajon. Rászórtam 25 dkg rizottó rizst és addig hagytam a tűzön, amíg átlátszóak lettek a szemek. Ráöntöttem 2 dl fehérbort és addig kevertem, amíg a nedvességet felszívta a rizs. Innentől merőkanalanként adtam hozzá majdnem 1 liter húsleves alaplét, mindig csak egy merőkanállal és addig hagytam kevergetve, amíg a folyadékot felszívta. Kb. 25 perc alatt megpuhult a rizs, ekkor lehúztam a tűzről, belekevertem még 4 dkg vajat és 5-5 dgk felkockázott sajtot: parmezánt, gorgonzolát, Gruyére-t és tejszínes sajtot. Tálaláskor még szórtam parmezánt a tetejére.
Kókusztekercs is készült. Ezúttal a hagyományostól kicsit eltérően, fehér kókusztekercs.
És az ebéd koronája a tejszínhabos, mézes latte macchiato
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése