2018. március 18., vasárnap

Házi "gumicukor" húsvéti beütéssel

Már máskor is készítettem gumicukrot narancsléből és citromléből. Most rozé borból készült és ezúttal kicsit húsvétosra próbáltam alakítani. Hát ilyen lett :)
Az első fotó a kedvencem :)


1 csésze rozét egy serpenyőbe öntöttem és felére elforraltam. Egy másik csésze rozé borba öntöttem fél csésze zselatint (ez gyakorlatilag 2 csomag volt) és 3/4 csésze cukrot. Hozzáadtam a kissé visszahűlt első csésze rozét és addig melegítettem, amíg a cukor felolvadt benne. Óvatosan szilikon formákba adagoltam a folyadékot és szilárdulásig betettem a hűtőbe.


Most, hogy kifordítottam a formákból, a hűtőben tárolom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése