Nagyon szeretjük ezt a süteményt. Már többször megsütöttem és mindig percek alatt el is fogy...
Hozzávalók: 18 dkg porcukor, 8 tojás, 2 kk kakaópor, 18 dkg darált dió, 1 ek kenyérmorzsa, 1 cs sütőpor
A mázhoz: 15 dkg vaj, 1 ek tej, 15 dkg cukor, 3 ek kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. A habot lazán a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben, légkeveréssel kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével visszafordítjuk. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat kicsi lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (e legpraktikusabb egy teaszűrő segítségét igénybe venni, azon keresztül hozzáadni a kakaót, így nem marad csomós véletlenül sem). A mázat még melegen ráöntjük a süti tetejére, nagyjából 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg. Amikor megdermedt, a tésztát kockákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése