Igen, ez sütemény csábít. Elvarázsol. Mennyekbe repít. Lehet még folytatni. Egyszóval nagyon finom. Bár a recept nem jó. Ebből a mennyiségből sütött tésztából képtelenség 4 lapot vágni. Kettőt is nehéz...
A lapokhoz: 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 16 dkg darált dió, 2 ek liszt, csipet só
A krémhez: 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, 1/2 liter tej, 20 dkg vaj, 2 ek liszt, 1 cs vaníliás cukor
Tetejére: reszelt csokoládé - nálam most mogyoró krokant
A darált diót összekeverjük a liszttel. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes diót. Tepsit kibélelünk zsírpapírral, amit olajjal lekenünk, hogy ne ragadjon bele a tészta. 170 fokon kb. 40 percig sütjük. A sütőajtót nem nyitogatjuk, mert összeesik a tészta! A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 4 lapba vágjuk. A tejhez hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, lassú tűzön, állandóan kevergetve krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt krémet.. Egy lapot megkenünk a krémmel, rá a következő lap és így folytatjuk, amíg a lapok elfogynak. A tetejét is bevonjuk a krémmel és csokoládéreszelékkel, vagy krokanttal díszítjük. Legalább 5 órára a hűtőbe tesszük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése