2024. április 28., vasárnap

Meggyes-túrós krémes

 Ennek a sütinek egy napot állnia kell, hogy a tésztája megpuhuljon és szeletelhetővé váljon. Így tegnap készült és ma reggel szeleteltem. (Van még mit gyakorolnom...)


Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 kk szalalkáli, 1/2 cs sütőpor, 2 tojás

Tésztát gyúrunk belőle, majd 2 részre osztjuk. Sűtőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, 180 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor a széle pirosodik, akkor már kész is van!

Meggyes töltelék: 2 ü meggybefőtt, fahéj, 2 ek cukor, 2 cs vaníliás pudingpor

A meggyet a levével, fahéjjal, cukorral felfőzzük. A pudingot kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a meggyet. Még forrón az alsó lapra simítjuk.

Túrós krém: 50 dkg krémes túró, 3 ek cukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl habtejszín

A túrót, a cukrokat és a citrom héját elkeverjük. A tejszínt félig felverjük, majd a túrót hozzáadva keményre verjük. A meggyes krém teteejére simítjuk, rátesszük a másik megsült lapot. Kicsit rányomkodjuk és éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap kockákra vágjuk, porcukorral meghintjük a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése