Kettecskén vagyunk, ilyenkor nem főzök nagyokat. Meg lehetőleg keveset (bár egyszerűen nem tudok kis adagokat főzni). A krémleves mindig nyerő, ráadásul laktató étel is.
Most zellerből készült. A tányért nagyon szeretem. Fiam jövendőbelije kélszítette, karácsonyra kaptam ajándékba. Olyan gyönyörű Balaton-zöld színe van💓
Pár csepp olajon ropogósra pirítjuk a bacont, majd félre tesszük. Visszamaradt zsírján megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott zellert és krumplit. Addig forgatjuk a tűzön, amíg áttetszővé válik. Ekkor felöntjük az alaplével és fedő alatt, kicsi lángon puhára főzzük.
Közben a kenyeret felkockázzuk, megolcsoljuk kevés oljjal. Jól összeforgatjuk, majd megszórjuk szemes mákkal és reszelt parmezánnal. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 180 fokos sütőben ropogósra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
Ha megfőttek a zöldségek, botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Szinte elengedhetetelen a kész levesbe egy citrom héját is belereszelni. Nagyon finom lesz tőle!Tálaláskor mákos crouton-t és összmorzsolt sült bacon-t szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése