Rá vagyok cuppanva a Lidl-ben a kimérhető tengeri herkenytűkre, azon belül is elsősorban a fehér garnélára.
És ez az étek nagyon-nagyon finom! Bár egyik fióka sem repül errefelé ma, azért ezt muszáj volt megcsinálni. Nagy előnye, hogy egyserpenyős étel - vagyis, elég egy serpenyőt használni, így sok mosogatnivaló sincs utána.
Keverjük össze a felengedett garnélát a fűszerekkel: füstöolt paprika, chilipor, olasz ételízesítő, chili pehely és só. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Hozzáadjuk az olívaolajat. Könnyen folyjon, de ne égjen meg! Lazán, egymás mellé tegyük bele a gernélát (én két részletben sütöttem) és egyszer-kétszer megfordítva rózsaszínűre sütjük, összesen 3-4 perc alatt. (Nem szabad tovább sütni, mert kemény lesz!) Kivesszük a garnélát. Ugyanabba a serpenyőbe öntjük az orzót és az alaplét. Rövid ideig forraljuk, majd fedő alatt, lassú tűzön kb. 10 pedrcig főzzük. 5 perc után érdemes megkeverni, nehogy az alja letapadjon. Az orzó akkor főtt meg, amikor az összes folyadékot beszívta, és az orzónak főtt tészta állaga van. Hozzákeverjük a félbevágott paradicsomot, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a szeletelt olajbogyókat, a morzsolt feta háromnegyedét. Hozzáadjuk a lime levét, extra szűz olívaolajat, füstölt paprikát, olasz fűszert. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve melegítsük fel. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Visszatesszük a garnélak. Óvatosan újra melegítjük, ha kell. Tálaláskor meghintjük a maradék fetával és az apróra vágott bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése