Emlékeztek még a szépreményű Modern Talking-ra? Na, nekik volt az egyik slágerük. Ugye dúdolod? 😅 Hát, akkor van hozzá sütemény is :)
Tészta: 150
g mák, 100 g kókuszreszelék, 100 g kristálycukor, 100 g mogyoróbél, 8 db tojásfehérje,
4 db tojássárgája
Krém (1 csésze = 200 ml):
4 db tojássárgája, 2 csésze tej, 1
cs vanília ízű pudingpor, ½
csésze cukor, 1 ek citromlé, 2 ek cseresznyelikőr
vagy meggylikőr, 250 g vaj
Töltelék: 450
g fagyasztott meggy, 4 ek kristálycukor, 2 ek citromlé, 2 kk kukoricakeményítő
Tetejére: 100
g fehércsokoládé, kevés olaj
A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá
verjük. Amikor a hab már kemény és fényes, egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját.
Ezután forgatjuk bele a mákot, a kókuszreszeléket, a ledarált mogyorót. A
tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt sütőpapírral kibélelt, magas falú
tepsibe öntjük. A két adagot 170 fokon kb. 20-20 percig sütjük. Kihűtjük. A
cukrot, tojássárgáját és pudingport eldolgozzuk, hozzáöntjük a tej felét és
csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáöntjük az
elkészített pudingos-tojásos tejet és sűrű pudingot főzünk. Ezt is kihűtjük. A vajat habosra
verjük, kis adagokban (pl. evőkanalanként) belekeverjük a pudingot. Addig
dolgozzuk, amíg szép krémes nem lesz, végül hozzáadjuk a citromlevet és az alkoholt.
A gyümölcsöt edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni. Amikor
a gyümölcs már felengedett és a cukor is elolvadt, meglocsoljuk a citromlével.
A keményítőt két kanál vízzel elkeverjük és ezt is hozzáadjuk. Felforraljuk,
kihűtjük. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a
meggyes tölteléket, ezt megkenjük a krémmel, lefedjük a második
tésztalappal, a tetejét pedig csokiöntettel kenjük meg. A csokiöntethez a
csokoládét kockára törjük, gőzfürdő felett egy kevés olajjal felolvasztjuk. Legyünk
óvatosak, mert a fehér csokoládé szeret megkötni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése