A Bánh Mí egy vitenámi streetfood. És vegán. Ma ünnepeljük a fiam kedvesének és az én születésnapomat. Nagy-nagy szomorúságomra a leánykám és kedvese nem jönnek, mivel a Covid meglátogatta őket is... Így azon túl, hogy rettentően bánt, hogy nem lehetnek itt, még agyonba aggódom is magam. Azért a mai ünnepi ebéd rájuk eső részét, leszállítottam nekik :)
Ez a vegán étek a lánykámnak készült, bár a fiam is lecsapott rá, hogy bizony, ő is kér ilyet :)
A hámozott répából és retekből zöldséghámozóval vékony csíkokatvágunk. Az uborkát vékonyan felszeleteljük. Bepácoljuk lime levébe és reszelt héjába, kevés cukorral és sóval ízesítjük. A gombár vagy villával, vagy kézzel vékony szálakra tépkedjük. A zúzott fokhagymát 2 ek olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és 8-10 percig sütjük. Fűszerezzük szója- és édes chiliszósszal. A majonézhez keverjük shiracca szószt. A bagetteket vízszintesen elvágjuk, de ne vágjuk át teljesen. Alsó felüket megkenjük a majonézzel. Rápakoljuk a lecsepegetett zöldségeket. Erre tesszük a tépett gombár. Megszórjuk mentával és korianderrel. Ráhajtjuk a másik felét és lehet tálalni.
én még félbevágott koktélparadicsomot is dugtam bele :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése