Süti II.
Azt hiszem a Nők Lapja Konyhájában találtam a receptet és bár nem vagyok szilva rajongó, de mák annál inkább! A kettő együtt plusz még a marcipán, nagyon ütős!💪
A tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs
sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg puha vaj, 1 tojás
A töltelékhez: 15 dkg vaj, 15 dkg
porcukor, 3 tojás, fél citrom leve és reszelt héja, 1 kk sütőpor, 10 dkg darált
mák, 10 dkg liszt, 30 dkg felezett szilva
A morzsához: 15 dkg liszt, 5 dkg
darált mandula, 10 dkg vaj, 7 dkg barna cukor, 7 dkg reszelt marcipán
A
lisztet, sütőport, porcukrot és a vaníliás cukrot elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást, majd tésztává gyúrjuk. Ne gyúrjuk sokáig! Lisztezett
munkalapon 470 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és kivajazott formába helyezzük úgy,
hogy a forma pereméig érjen. Habosra keverjük a vajat a cukorral,
hozzáforgatjuk a tojásokat, a citrom levét és héját, majd belekeverjük a
sütőporral és darált mákkal elvegyített lisztet, végül a felezett szilvát. A
tésztára rétegezzük. A morzsához összekeverjük a lisztet, mandulát és a barna
cukrot, morzsalékosra dolgozzuk a vajjal, hozzáreszeljük a marcipánt és
egyenletesen a töltelékre halmozzuk. 160 fokos sütőben 55-60 perc alatt
megsütjük. Tűpróba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése