2021. október 2., szombat

Mákos-szilvás pite marcipános morzsával

 Süti II.

Azt hiszem a Nők Lapja Konyhájában találtam a receptet és bár nem vagyok szilva rajongó, de mák annál inkább! A kettő együtt plusz még a marcipán, nagyon ütős!💪


A tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg puha vaj, 1 tojás

A töltelékhez: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 tojás, fél citrom leve és reszelt héja, 1 kk sütőpor, 10 dkg darált mák, 10 dkg liszt, 30 dkg felezett szilva

A morzsához: 15 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 10 dkg vaj, 7 dkg barna cukor, 7 dkg reszelt marcipán



A lisztet, sütőport, porcukrot és a vaníliás cukrot elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, majd tésztává gyúrjuk. Ne gyúrjuk sokáig! Lisztezett munkalapon 470 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és kivajazott formába helyezzük úgy, hogy a forma pereméig érjen. Habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáforgatjuk a tojásokat, a citrom levét és héját, majd belekeverjük a sütőporral és darált mákkal elvegyített lisztet, végül a felezett szilvát. A tésztára rétegezzük. A morzsához összekeverjük a lisztet, mandulát és a barna cukrot, morzsalékosra dolgozzuk a vajjal, hozzáreszeljük a marcipánt és egyenletesen a töltelékre halmozzuk. 160 fokos sütőben 55-60 perc alatt megsütjük. Tűpróba!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése