2021. október 13., szerda

Császárné húspogácsája

 Barátnőm és kolléganőm (2:1) ma nem vitt magával ebédet. Én délutános műszakba megyek, így nem fogom hagyni, hogy ő éhenhaljon! :) Ezt a látványos és nagyon finom ebédet viszem. És, hogy mitől császárnő? Hát, tulajdonképp császár is lehetne a húspogácsában rejlő császár szalonnától, de talán ez az elegáns saláta lágyítja annyira, hogy mégiscsak császárnő :)))


Először is sós vízben puhára főzünk 1/2 kg apróra vágott burgonyát. Még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
1/2 kg darált húst elkeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymával,  2 gerezd apróra vágott fokhagymával, 10 dkg apróra kockázott császárszalonnával, 5-6 apróra kockázott ecetes csemegeuborkával és az áttört krumplival. 1 dl tejben elkeverünk 2 db tojást, ezt is az előzőekhez adjuk, majd még 5 ek lisztet. Sózzuk, borsozzuk, kekukkfűvel és őrölt köménnyel ízesítjük. Lapos pogácsákat formálunk a masszából vizes kézzel. Mindegyik pogácsát lisztbe forgatjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk őket. Tetejüket olajjal megkenjük és 180°-os sütőbe toljuk. 15-20 perc alatt oldalanként pirosra sütjük.


A salátához 1 fej brokkolit rózsáira szedünk és forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük.

Összeforgatjuk  4 szál karikázott újhagymával, 2 félkarikára vágott vöröshagymával, fél fej kockázott jégsalátával és 1 konzerv kukoricával. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Az öntethez simára keverünk 1,5 ek magos mustárt 2 ek majonézzel és egy kis pohár natúr görög joghurttal. Porcukorral finomítjuk az ízét Tálaláskor meglocsoljuk vele a salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése