Tavaly, amikor a lánykámmal voltam pár napot Olaszországban, Velencében vettem egy csomag puttanesca fűszerkeveréket. Most azonban nem ezt használtam, ha próbáltam az eredeti összetevőivel elkészíteni. Hagyományosan az olaszok ehhez a spagettihez nem használnak sem bazsalikomot, sem nem szórnak rá parmezánt. Hát, ennyiben eltértem, mert mindkettőt használtam...
Hozzávalók: 1 hagyma, olívaolaj,
1 tk pirospaprika, 80 dkg hámozott, aprított
paradicsom
(2 doboz), 6 dkg olajos szardella vagy paszta, só, 8 dkg olajban eltett
aszalt
paradicsom, 10 dkg magozott fekete olajbogyó, 10 dkg kapribogyó, 1 gerezd
fokhagyma,
4 levél bazsalikom, 1 kk oregánó, 50 dkg spagetti
A
hagymát finomra vágjuk és olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát,
szardellát,
a paradicsomot, pici sót és kis lángon főzni kezdjük. Az aszalt
paradicsomot,
az olajbogyót és kapribogyót, fokhagymát felaprítjuk, hozzáadjuk.
Bazsalikommal,
oregánóval, petrezselyemmel fűszerezzük, 15-20 perc alatt kis
lángon
összefőzzük. A kifőtt tésztával összeforgatjuk, parmezánnal megszórva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése