Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 2 cs vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 17 dkg meggydzsem - nálam most ribizlidezsem, 17 dkg sárgabarackdzsem, 2 ek kakaópor, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 3 ek kókuszreszelék, 2 dl főzött feketekávé, 0.5 dl rum (a kávéba), 15 dkg kókuszreszelék
Krém: 40 dkg
szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, (finom
szemcsés), 1 tk vaníliaaroma
A kekszet a száraz hozzávalókkal jól összekeverjük, majd a többivel - a vaj kivételével - alaposan összegyúrjuk. Amikor már egynemű, hozzáadjuk a vajat, ezzel is összenyomkodjuk. 2 egyenlő cipóra osztjuk.
A vajat először a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszt, a vaníliát, ezekkel is alaposan összekeverjük. Sütőpapíron 30x40 cm-es téglalapot nyújtunk egyesével a cipókból. A sütőpapírt megszórjuk durva kókuszreszelékkel, kinyújtjuk az első cipót téglalap alakúra - vékonyra-, a krém felével megkenjük egyenletesen, majd a papírral feltekerjük, a papírra szórunk még reszeléket, s úgy hempergetjük meg benne, hogy mindenhol kókuszos legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése