2019. augusztus 3., szombat

Keksztekercs

Akiknek figyelem a munkásságát, blogjait, többen készítenek a napokban keksztekercset. Gondolom a meleg miatt is így van, de én nem elsősorban ezért kívántam meg! Ez a recept annyiban tér el az általam eddig készítettől, hogy a tésztájában kétféle lekvár van,és ettől nagyon szaftos lett :)

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 2 cs vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 17 dkg meggydzsem - nálam most ribizlidezsem, 17 dkg sárgabarackdzsem, 2 ek kakaópor, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 3 ek kókuszreszelék, 2 dl főzött feketekávé, 0.5 dl rum (a kávéba), 15 dkg kókuszreszelék
Krém: 40 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, (finom szemcsés), 1 tk vaníliaaroma


A kekszet a száraz hozzávalókkal jól összekeverjük, majd a többivel - a vaj kivételével - alaposan összegyúrjuk. Amikor már egynemű, hozzáadjuk a vajat, ezzel is összenyomkodjuk. 2 egyenlő cipóra osztjuk. 
A vajat először a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszt, a vaníliát, ezekkel is alaposan összekeverjük. Sütőpapíron 30x40 cm-es téglalapot nyújtunk egyesével a cipókból. A sütőpapírt megszórjuk durva kókuszreszelékkel, kinyújtjuk az első cipót téglalap alakúra - vékonyra-, a krém felével megkenjük egyenletesen, majd a papírral feltekerjük, a papírra szórunk még reszeléket, s úgy hempergetjük meg benne, hogy mindenhol kókuszos legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése